De footprint van Schuifdeurkastmeesters

Schuifdeurkastmeesters vindt het belangrijk dat we bewust en op een duurzame manier bijdragen aan een gezonde aarde, en met zorg gebruik maken van zijn grondstoffen. Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp en dit hebben wij meegenomen in onze manier van werken.

Binnen onze eigen productie maken wij enkel gebruik van goedgekeurde materialen. Onze machines die gevoed worden door elektriciteit ontvangen dit van onze eigen zonnepanelen. Dit in combinatie met onze duurzame werkwijze maakt dat ons bedrijf duurzaam omgaat met de aarde en haar grondstoffen.

In onze eigen productielijn in IJsselmuiden realiseren wij op een zeer duurzame manier en met passie uw schuifdeurkast op maat.

Houtafval

Met het afval dat overblijft aan het eind van het productieproces gaan wij zo verantwoordelijk mogelijk om. Alles wat overblijft wordt gescheiden en opgeborgen. Een mooi voorbeeld is ons houtafval. Dit slaan wij op voor de winter. Hiermee stoken wij onze kantoren warm.

Helaas is hout een van de meest vervuilende materialen. Hier zijn wij bewust van en we handelen hier dan ook naar. Zo heeft Schuifdeurkast Meesters geen grote voorraden staan en produceren wij pas wanneer de opdracht akkoord gegeven is. We maken geen gebruik van voorraad kasten die mogelijk jaren in de schappen kunnen blijven staan. Onze machines gaan pas draaien na uw akkoord. Daarnaast zagen en snijden wij onze producten zo efficiënt mogelijk. Hierdoor kunnen wij ons snijverlies terugbrengen tot een minimaal verlies.

Zo dragen ook wij een steentje bij aan een betere wereld.